måndag 23 januari 2017

Vad vet vi om NYA STAR WARS - The Last Jedi?



“We have the greatest fans in this or any other galaxy. In appreciation of the fans, we wanted them to be the first to know the title of the next chapter in the Skywalker saga: STAR WARS: THE LAST JEDI” - official announcement on StarWars.com!


Slutet av The Force Awakens, film sju i serien, slutade när Rey (Daisy Ridley) hittat Luke Skywalker (Mark Hamill) på en planet täckt av hav och gett honom hans lasersvärd.

Vad vet vi om den nya filmen?

Vi vet ... Titeln. Regissören. Och - givetvis - att det är nästa film i den "ursprungliga serien".

Rouge One var bra, en fristående film i Star Wars universum, men visst har vi alla längtat efter "den riktiga uppföljaren"?


Nästa kapitel i the Skywalker saga: STAR WARS: THE LAST JEDI.

Manus och regi är av Rian Johnson.
Producent: Kathleen Kennedy & Ram Bergman.
Executive producers: J.J. Abrams, Jason McGatli & Tom Karnowski.

STAR WARS: THE LAST JEDI  kommer att gå upp på bio den 15 december, 2017.

Det har florerat åtskilliga rykten om vad Star Wars: Episode VIII ska heta ända sedan The Force Awakens hade premiär år 2015. Men nu har Disney och Lucasfilm äntligen bekräftat vad undertiteln blir - nämligen The Last Jedi.

Det verkar som om man övergivit de Star Wars gula bokstäverna till förmån för röda. Det kan antyda att en mörkare historia är på gång ... Eller?


The Last Jedi kan tolkas på olika sätt ... åsyftas Luke Skywalker? Men han var ju den siste jedin redan i den förra filmen?

Ofta har det bara funnits en viktig jedi. Som Obi-Wan Kenobi i den första Star Wars filmen (den som nu är fyran i serien). Så fort det blir många jedi är det någon av dem som blir ond eller vansinnig och dödar alla andra jedi ... ?! Men som ni märker: jedi kan vara både plural och singular.

Det här behöver inte alls vara en historia om Luke Skywalker, eller om en annan ensam jedi. Det kan handla om flera ...

Och det är inte slutet än, för en nionde film i serien är redan planerad!

Vad vet vi om regissören till den kommande Star Wars filmen ?

Precis som när det gäller Marvel filmerna har Disney inte letat upp en stor superkändis till regissör - och det har fungerat bra hitintills. Det har visat sig vara ett snillédrag att ta regissörer med erfarenhet från TV eftersom de nya långfilmsserierna påminner mycket om TV-avsnitt - man ska anknyta bakåt, skapa förväntningar framåt och underhålla under tiden.

Rian Johnson.skrev manus till och regisserade den scifi-thrillern Looper. Han regisserade även Breaking Bad avsnittet Ozymandias, av fansen omtalat som ett av de bästa TV-serie avsnitten någonsin.

Så nu återstår att se vad han skrivit till Star Wars universum ...

15 December. May the Force Be With You!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.