lördag 1 oktober 2016

FILM: The Angry Birds Movie - Arg, röd fågel får revansch

Why So Mad?


Upp med hakan! 

Det finns en ö där bara glada fåglar som inte kan flyga bor. Eller nästan bara glada fåglar åtminstone. I detta paradis har Red, Chuck och Bomb alltid varit outsiders. Men när ön plötsligt invaderas av mystiska gröna grisar är det upp till trion att lista ut vad inkräktarna egentligen är ute efter.


The Angry Birds Movie bygger på det populära digitala spelet, men filmberättande verkar mest inspirerat av Tex Avery, Chuck Jones och andra pionjärer inom tecknad film. Det är som Snurre Sprätt och Daffy Duck och Wile E Coytote, den där vargen som alltid jagar en speedad springande fågel men själv åker på smällar.
En del kraschande i den här filmen påminner om den traditionen. Men ”Angry birds” har många känslor, från galen ilska till gulligt.

Angry Birds är ju ett spel, eller hur? Och i en värld där allt fler filmer ser ut som spel är det väl logiskt att spel blir filmer.

The Angry Birds Movie ska vara en förklaring till varför man skjuter arga fåglar på grisar som gömt en hög ägg. Det tog sju år från spelsuccé till film.

En grupp grisar kommer till fågelön och Red (den röda fågeln) är den enda som inte låter sig luras.
Grisarna har något lurt i kikaren!

Grisarna kommer med presenter och arrangerar ett jätteparty, som distraherar fåglarna medan alla ägg packas ombord på en båt och försvinner. Alla chockas av stölden men Red förmår Fågelön att sätta hårt mot hårt. Kom ihåg, vi är fåglar. Vi härstammar från dinosaurier, säger han.
En liten fågel morrar som en T-Rex, och fåglarna ger sig iväg för att få tillbaka äggen.

Synd bara att de gröna grisarna är så slarvigt gjorda, de ser ut som de där gröna rymdisarna i Toy Story. Snabba att massproducera i datorn?

Red och hans två kompisar utgör en sån där manlig trio på bio, som klarar av det mesta.

Man är inte förvånad över att alla äggen räddas.

Vad händer härnäst? Candy Crush the movie?

En uppföljare till The Angry Birds Movie är planerad. Med fler arga fåglar.



Regi: Clay Kaytis / Fergal Reilly
Titel: The Angry Birds Movie
Originalets röster: Jason Sudeikis (Red), Josh Gad (Chuck), Danny McBride (Bomb), Maya Rudolph (Matilda), Bill Hader (Leonard), Peter Dinklage (The Mighty Eagle)
USA, 2016
Universal Sony Pictures Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.