fredag 18 mars 2016

Alla mina sinnen - en charmig fackbok för hela familjen!


Alla mina sinnen

Alla mina sinnen (inbunden)
Mycket att bita i.
- Det är en fantastisk värld - tack vare våra sinnen!

 

 

Valentina Villarreal Thibblin

Alla mina sinnen

Illustrationer: Mia Nilsson

ISBN: 978 91 29 69297 6

Rabén & Sjögren

            
 

Vass tunga. Det säger vi om någon som är kaxig. Det sägs att uttrycket kommer från Xantippa, som var gift med filosofen Sokrates. Hon var smart, hade svar på tal och vann jämt olika diskussioner.

Håll tand för tunga, säger vi när en hemlis inte ska avslöjas. Har din bästis berättat för dig vem hen gillar i klassen? Okej, håll tand för tunga, annars kanske din bästis inte litar på dig längre.

Någon som ljuger talar med kluven tunga … Fast ormen har kluven tunga för att smaka och lukta bättre. Tungan fungerar också som ormens näsa. Flugan smakar däremot med sina fötter. Därför tycker de om att promenera runt på maten. Och jättemyrsloken har den längsta tungan bland alla djur: 60 cm lång. Jättemyrsloken kan sticka ut tungan 150 gånger på en minut, lätt. Det är för att snabbt få i sig myror och termiter innan de försvinner.

Alla mina sinnen är en superrolig och informativ bok, full av kul teckningar, fascinerande fakta och aha-upplevelser. Alla mina sinnen handlar om hur människor upplever världen, men också om vårt språk, vad vi säger och varför, och om djurens underbara värld. Som vilka himla smarta konstruktioner som finns i djurriket. Försök inte tävla med en hund i en tryffeljakt. (Om du inte mutar den med leverpastej för att förlora). En hund har överlägset luktsinne mot en människa.

Valentina Villarreal Thibblin, som skrivit boken, är mellanstadielärare - de måste verkligen ha kul i hennes klass! - och Mia Nilsson har gjort alla de skojiga illustrationerna. En faktaspäckad, humoristisk och spännande barnbok som innehåller mer fakta om alla sinnen än vad de flesta vuxna känner till!

Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.