fredag 13 november 2015

FILM: Magic Mike XXL - En sista natt med gänget

Dags att dansa igen för Tatum och gänget!

Magic Mike XXL är uppföljaren till Magic Mike. Den har främst marknadsförts mot en kvinnlig publik - varför? För att Channing Tatum anses vara en av de hetaste manliga modellerna? Egentligen är Magic Mike XXL ännu en "sista natten med gänget" film, en grabbfilm i stil med Entourage som handlar om och som firar manlig gemenskap och lagarbete.


Magic Mike XXL tar vid tre år efter att den första filmen slutade. Den pensionerade strippan Mike (Channing Tatum) ska återförenas med sitt gamla gäng The Kings of Tampa för att göra “one last ride”. De ska till landets årliga strippkonvent och visa var skåpet ska stå.


Tatum har en liknande bakgrund som sin rollkaraktär, och ja, killen kan dansa. Det kan även de övriga talangerna i filmen.


Magic Mike XXL är barntillåten i Sverige, barnförbjuden i USA. Förmodligen är filmen inte speciellt underhållande för barn under 12 år (man har inte den spänning och action som barn och familjefilmer brukar innehålla). Det är en positiv och glad film, som hela tiden undviker att bli cynisk. Till skillnad från ettan Magic Mike slipper man här droglagningen och den påfrestande karaktären The Kid. Här är det bara de snälla kompisarna som är kvar, de som stöttar varandra och inte utnyttjar varandra.


Filmen vänder ofta på objektiviseringen och är ett friskt inlägg i filmdebatten, utan att försöka vara intellektuell. Den är bara lagom lättsam, kul och underhållande.


Filmen har ingen central konflikt, man måste inte vinna några pengar, inte få ihop ett splittrat gäng för att rädda världen eller en kompis på glid.


Magic Mike XXL handlar bara om människor som försöker hitta sig själva och försöker göra det, inte genom att vinna någon tävling utan genom att prata med och stödja varandra. Humorn bygger också snarare på sympati och vänskap än elakheter och sarkasm, vilket är ganska unikt i amerikanska humorsammanhang. På så sätt hoppas man att Magic Mike XXL kan få fler uppföljare. Med XXL hjärtan.


Regi: Gregory Jacobs
Titel: Magic Mike XXL
Medverkande: Channing Tatum, Juan Piedrahita, Sharon Blackwood, Alison Faulk, Josh Diogo, 
Joe Manganiello, Kevin Nash, Gabriel Iglesias, Matt Bomer, Adam Rodriguez, Vicky Vox
Javier Madrid, Dashaun Wesley Williams, Carrie Anne Hunt, Crystal Hunt m.fl.
USA, 2015
Warner Bros.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.