torsdag 19 februari 2015

FILM: The Equalizer - Arga Snickaren tar sig an Ryska Maffian


 
Arga Snickaren i regnet.

 

Förra gången som Denzel Washington gjorde något tillsammans med regissören Antoine Fuqua så resulterade det i en Oscar för Denzel för bästa manliga huvudroll i Training Day (2001). Deras senaste äventyr tillsammans är en reboot av en TV show som var populär på 1980-talet: The Equaliser. Varken Denzel eller Antoine kommer att få några nomineringar för denna film, trots att det börjar bra.

 

Washington spelar Robert McCall, ex-Black-Ops, numera anställd i en järnhandel där han hjälper gör-det-själv fans att förverkliga sina amerikanska Martin Timell drömmar, och han ger frikostigt träningstips till överviktiga anställda, innan han förvandlas till Arga Snickaren och tar sig an hela ryska maffian, beväpnad med en arsenal av verktyg från arbetsplatsen.

 

Det är helt otroligt att en ensam amerikansk man, beväpnad med hammare och spikpistol och lite till, kan få hela Ryssland på fall.

 

Det positiva i filmen är vänskapsporträttet, Washington och Chloe Grace Moretz udda vänskap får tankarna att gå till Taxi Driver (och Robert De Niro och Jodi Foster) --- och fika platsen de träffas på är känsligt filmad som en Dennis Hopper tavla. Men sedan går det utför, från vacker tavla, till glansig poster som reklam för den ensamme amerikanske hjälte-mannen. Så tröttsamt.

 

Chloe Grace Moretz framstår dock alltmer som sin generations mest mångsidiga skådespelare: vampyr, sexarbetare, cellist, kick-ass superhjälte … det finns ingenting som den tjejen inte kan klara av, och allt med samma övertygelse.

 

Regi: Antoine Fuqua

Titel: The Equalizer

Medverkande: Denzel Washington och Chloe Grace Moretz

USA/Australien 2014

Universal Sony Pictures

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.