lördag 14 februari 2015

FILM: Blended - fem barn är inte fler än en hord vilda elefanter

Blended - en unik "romcom" med många bonusbarn

 

 
Vi hade i alla fall tur med vädret!

 
Det finns gott om romantiska komedier om singlar. Det är mycket sällsynt med komedier där Hon och Han har barn och bagage. Och ett gigantiskt livspussel att lägga varje dag …
 
Det här är tredje gången som Drew Barrimore och Adam Sandler gör en film tillsammans (The Wedding Singer är en romcom klassiker vid det här laget) men den första där de spelar föräldrar. Drew spelar en mamma som organiserar folks garderober. Hon har två pojkar och en skitstövel till exman som ständigt var otrogen och som aldrig kommer på pojkarnas baseboll matcher ( i amerikanska filmer finns det inget säkrare tecken på någons opålitlighet än att han inte kommer på ungens basebollmatcher).
Han har tre flickor och en fru som gått bort i cancer. Hans jobb är att sälja sportkläder och flickorna ser mer ut som pojkar, med pojkklippning och trafcksuits.
 
En blind date mellan Hon och Han spårar snabbt ut och de båda är överens om att aldrig ses igen.
 
Men ödet vill annorlunda. Hennes bästa vän och Hans chef överlåter en resa till Sydafrika till dem --- resan är för två vuxna och fem barn --- och när de kommer fram till drömresemålet är det uppenbart: de måste dela svit och alla tror att de båda vuxna och de fem barnen är en familj, en fin, harmonisk bland familj, alltså “Blended”.
 
Barnen är också roliga och charmiga, speciellt de två yngsta.
Det är på tiden att main-stream film gör roliga romcoms om folk med barn och bagage och inser att alla inte är singlar som letar kärlek. Och att blandfamiljer kan bli en riktigt lyckad blandning, som i den här vilmen.
 
Det faktum att en stor del av filmen utspelar sig i Afrika gör att den höjer sig en bra bit över den amerikanska standardkomedin, elefanter, apor, giraffer, lejon … allt är filmat på plats!
 
Bland extra materialet finns en scen där Drew undrar var elefant tränarna är (elefanterna kommer för nära). När hon får reda på att de är omgivna av VILDA elefanter, beslutar hon sig för att avlägsna sig!
 
Sånt kan inte skapas i studio och med green screen, det afrikanska landskapet (med otränade elefanter) ger en äkta fond till ett roligt, romantiskt äventyr.
 
Regi:
Titel: Blended
Medverkande: Drew Barrimore, Adam Sandler m.fl.
USA, 2014
Warner Bros.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.