måndag 20 oktober 2014

FILM: Rio 2 - kul för hela familjen!

Blått, blått, blått ...
Blue Sky Studios lyckades med den charmiga papegojan Blu och 2011 års succé Rio utmana giganterna när det gäller dataanimerad familjeunderhållning, Pixar och Dreamworks, och nu finns Rio 2 att njuta av på DVD och BluRay (föredömligt packade i samma paket).
 
Recap: I den första Rio-filmen om den utrotningshotade brasilianska papegojan Blu tillfångatogs han av smugglare, hamnade hos sin välgörare Linda i USA och återfördes så småningom tillbaka till Rio de Janeiro att paras med papegojhonan Jewel för att på så sätt säkra artens överlevnad.
I Rio 2 lever Blu och Jewel familjeliv med sina tre små blå papegojor och allt är frid och fröjd, tills Linda och Tulio hamnar på TVn i och med att de upptäckt fler blå papegojor i det vilda. Jewel bestämmer sig för att de alla ska flyga dit, hela familjen, med sina små pippi-vänner i släptåg --- de ska hålla en talangjakt i regnskogen för att hitta nya förmågor till den stora karnevalen.
Att återförenas med familjen visar sig inte bli så lätt.
 
när de en dag bestämmer sig för att ge sig av in i Amazonas djungler för att återförenas med de släktingar som plötsligt visat sig existera.
 
Samtidigt måste de sätta stopp för onda skogsskövlare och leta rätt på Linda och hennes man Tulio som förirrat sig i regnskogen. Lättsamt, färggrant och småkul med överlag bra svenska röstprestationer, i synnerhet Claes Ljungmarks diviga och hämndlystna kakadua Nigel som i sällskap med en kärlekskrank giftgroda och en Jar Jar Binks-artad myrslok är ute efter Blu som i förra filmen orsakade att Nigel tappade flygförmågan.
 
Här är massor av humor, sång och blå papegojor! Superkul för hela familjen!
 
Regi: Carlos Saldanha
Titel: Rio 2
USA, 2014
Fox-Paramount
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.